NAGY ÉRDEKLŐDÉS KÍSÉRTE A PROJEKT ZÁRÓRENDEZVÉNYÉT

Feltöltve: 2015. január 29. 08:56, csütörtök | Utolsó módosítás: 2015. február 2. 08:28, hétfő

2015. január 22-én, csütörtökön 10 órától rendeztük meg a „Szociális képzések rendszerének modernizációja” című projekt zárókonferenciáját a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézetben. A zsúfolásig megtelt előadóban a projekt eredményeinek megismerésén túl több érdekes előadást hallgathattak meg a résztvevők.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának két államtitkársága is képviseltette magát a konferencián. Fűrész Tünde család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a résztvevőket, őt követte Krizsán Ildikó a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság főosztályvezetője.

Martos András a projekt szakmai vezetője beszámolt a 24 hónap alatt végzett munkáról, az elért eredményekről.

Fehér Ágota a IV. alprojekt vezetője az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tananyagfejlesztésben betöltött szerepét mutatta be.

Spiesz Tamás, az NCSSZI képzési igazgatója bemutatta a projekt keretében kidolgozott új működési nyilvántartási rendszert. Kiemelte, hogy az új rendszer használatával pontos és naprakész információ áll majd rendelkezésünkre a továbbképzések teljesítéséről, a szociális területen dolgozó szakemberek létszámáról, az intézményekről. Elmondta, hogy a rendszer egy jogszabály változtatás után azonnal működtethető. Újdonság, hogy a felület kezelése  a munkáltatók feladata lesz, de ez gyorsan megtanulható, egyszerűen kezelhető felületen valósul majd meg.

Az ebédszünetet követőenNémeth Gergely szervezetpszichológus, a Corporate Values Szervezetfejlesztési és Vezetési Tanácsadó  Kft. ügyvezetőjének előadása következett a hatékony vezető eszközeiről. Az előadásból nemcsak a vezetők, hanem az összes jelenlévő hasznos, érdekes ismereteket szerezhetett.

Azinterdiszciplináris képzések tapasztalatairól szólt a következő előadás, amelyetaProgress Consult  Kft. ügyvezető igazgatója Várkonyi Zoltán és Cserbán Józsefné szakértő tartott.Előadásukban kiemelték a szakmák közötti együttműködés szerepének fontosságát.

Rövid kávészünet után kerekasztal beszélgetést hallgathattunk meg, amely a gyermekvédelmi törvény módosítását, annak hatásait járta körül. A beszélgetést Farkas Péter az NCSSZI megbízott főigazgatója vezette.  A beszélgetésen dr. Lantai Csilla a Gyermekvédelmi és Gyámügyi Főosztály mb. főosztályvezetője (Emmi), Gulyásné dr. Kovács Erzsébet, mb. főosztályvezető, (SZGYF – Intézményirányítási Főosztály), dr. Bogács Ernő aBaranyai Megyei Területi Gyermekvédelmi Központ igazgatója, Domszky András gyermekvédelmi szakértő és Büki Péter szociálpolitikus, gyógypedagógus vett részt.

 

Az előadások anyagát a Letölthető dokumentumok között megtalálják.

 

Kapcsolódó dokumentumok:

 Vissza
 
A továbbképzést sikeresen elvégezte:
 
Új Széchényi TervEmberi Erőforrások Minisztériuma