SIKERES PROJEKTET ZÁRT AZ NCSSZI

Feltöltve: 2015. április 16. 16:53, csütörtök | Utolsó módosítás: 2015. április 17. 09:55, péntek

25 hónap munka után véget ért a Szociális képzések rendszerének modernizációja elnevezésű kiemelt projekt, amelynek középpontjában a személyes gondoskodást végzők tudásának bővítése állt, elsősorban új képzések kidolgozásán és lebonyolításán keresztül.

A működési nyilvántartó rendszer adatai alapján Magyarországon mintegy 70 000 szakember dolgozik a szociális és gyermekvédelmi területen. A változó környezet, az új kihívások nélkülözhetetlenné tették, hogy a képzések segítségével újabb és újabb tudást, készségeket szerezzenek. Projektünk keretében több, mint 15 ezer szakembert tudtunk hozzásegíteni ahhoz, hogy még felkészültebben segítse a rászorulókat.

A projekt vezetőjeként végig kísértem azt a szakmai munkát, ami a szociális képzések piacának igényfelméréséből indult ki, meghatározva azokat a hiányosságokat, ki nem elégített igényeket, amelyek segítéségével olyan képzéseket tudtunk kidolgozni, amelyek igazán hasznosak, hiányt pótlóak voltak a segítségre szoruló emberekkel foglalkozó dolgozók számára. A szociális és gyermekvédelmi terület minden szegmense részére igényes, újszerű, jól használható képzéseket dolgoztunk ki, amelyeket reményeink szerint minél többen tudnak a jövőben is használni.

A tanfolyamok szervezésénél fontos szempont volt, hogy országszerte elérhetőek legyenek a képzések, ne kelljen aránytalanul sokat utazniuk a tanulni akaróknak, és találjanak szakterületüknek megfelelő továbbképzéseket a lakóhelyük közelében.

Kiemelném, hogy a képzéseinken való részvétel az uniós támogatásnak köszönhetően ingyenes volt, ami igen nagy segítséget jelentett a dolgozóknak, intézményeknek egyaránt.

A projekt kiemelt képzési területe a befogadó szülők képzése, továbbképzése volt. Ebben a feladatban konzorciumi partnerünk, az Apor Vilmos Katolikus Főiskola volt segítségünkre. Szakmai munkacsoportjuk dolgozta ki a befogadói szülők képzéseinek hallgató és oktatói segédanyagait, amelyek elérhetők a főiskola honlapján.

Bízom benne, hogy a projektnek lesz folytatása, és azok a szakemberek is részesülhetnek hasonló képzésekben, akiknek most nem volt alkalmunk hozzáférni a tanfolyamokhoz.

A projekt eredményeiről részletesebben a csatolt dokumentumok között található Zárókiadványból tájékozódhat.

További sikereket kívánok minden kedves képzésünkön résztvevőnek, és a közös munkában részt vevő munkatársaimnak is!

Kovács Katalin

projektmenedzser

 

Kapcsolódó dokumentum:

 Vissza
 
A továbbképzést sikeresen elvégezte:
 
Új Széchényi TervEmberi Erőforrások Minisztériuma